Werkwijze & Pups

Onze werkwijze

Onze planning is in het voorjaar 2024 een tweede nest met Donna te fokken.
Il Bricconcello is heel kleinschalig maar heel serieus. We streven naar het beste resultaat. Door de kleinschaligheid is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht.

We beginnen natuurlijk met de beste uitgangspositie. Teef en reu moeten natuurlijk aan alle eisen van de Raad van Beheer en rasvereniging voldoen.
Maar wij gaan verder, goede gezondheid en uitmuntende showuitslagen zijn een basis, wij hechten echter ook veel waarde aan karakter. In het buitenland is dit een verplichte test, in Nederland kennen we dit binnen de Lagotto Romagnolo niet. Jammer want er komt regelmatig angst voor binnen het ras. Denk aan angst voor harde geluiden, vreemde situaties of trimmer. Met een goede socialisatie is dit in goede banen te leiden maar is zeker deels erfelijk.

De Lagotto Romagnolo is nog een klein ras met een beperkte genetische variatie. Lijnenteelt kan helpen om gewenste eigenschappen te verankeren. Maar ook minder gewenste eigenschappen kan je dubbel vastleggen. Als het mogelijk is kiezen wij ervoor om binnen vijf generaties 0,0% inteelt te hebben. In plaats van binnen drie generaties zoals de regels voorschrijven.

Verder staat de Lagotto Romagnolo bekend om zijn hypo-allergene, niet verharende vacht. Het klopt dat hij niet verhaard, maar de meeste mensen zijn allergisch voor de eiwitten in het speeksel van honden. Wij zijn daar dus wat terughoudend in.

Mocht je interesse in ene pup van donna hebben, dan stellen wij een kennismaking op prijs. Je kunt dan kennismaken met Donna en ons en wij horen graag wat jullie wensen zijn. Ga je een bepaalde sport doen met de hond? Een gezin met jonge kinderen of een ouder echtpaar die lekker wil gaan wandelen. Allemaal zaken die van belang zijn voor een perfecte match.

Na de kennismaking kan je geheel vrijblijvend op de wachtlijst. Daar zetten we maximaal zes gezinnen op. De rest komt op een reserve lijst. We houden je op de hoogte wanneer Donna loops is en over het verloop van de dracht. Mocht je afzien van de wachtlijst vinden we het fijn als je ons dat laat weten.

Na de geboorte van de pups geven regelmatig een update via whatsApp, meestal ook met foto’s. Na drie weken ontvangen we bezoek. We streven ernaar dat iedereen iedere week langs mag komen.

Voorkeur voor geslacht houden we aan. Verder mag je altijd een voorkeur uitspreken maar wij kijken naar karakter pup en wensen gezin om zo tot een goede match te komen. Rond de zeven weken ondergaan de pups een onafhankelijke karakter test. Daarna zullen wij de pups koppelen aan hun gezin en een dagdeel organiseren voor alle kopers in een puppyspeeltuin waar je meer informatie krijgt over jullie pup en kunt kennismaken met de andere eigenaren.

Binnen Nederland mogen de pups vanaf acht weken naar hun nieuwe gezin met een uitgebreide goody bag en koopcontract. In dat contract staat globaal dat jullie de hond zullen verzorgen zoals de Nederlandse wet beschrijft en dat wij garantie geven op erfelijke gebreken totdat de hond één jaar is.

Mocht je willen voegen we je toe aan een groepsapp en zullen we af en toe een leuke activiteit organiseren met de andere eigenaren van pups uit het nest. Wij blijven uiteraard altijd bereikbaar voor vragen en advies.

Heb je interesse in een Il Bricconcello pup, dan mag je altijd bellen of mailen.
Indien niet bereikbaar, bellen of mailen we altijd terug.

Met vriendelijke groeten,

Judith Oud

0299-402658

06-30809430 

ilbricconcellolagotto@gmail.com

Donna en haar Pups

Pups 2024:
Op 22 februari hadden Donna en Chocolate Dream een romantische date.
Na een liefdevolle dekking hopen wij eind april pups te verwelkomen.

20 maart 2024,
Hoera, Donna is drachtig!

Donna, 5 Weken Zwanger

Donna, 6 Weken Zwanger

Donna, 7 Weken Zwanger

Donna, 8 Weken Zwanger

15 April, de dierenarts telt maar liefst 7 pups!

Op 22 April heeft Donna het leven geschonken aan zeven prachtige pups. Vier teefjes en drie reutjes.

Pups 2021:


In het najaar van 2021 hebben wij een gelegenheidsnestje gefokt volgens de regels van de Lagotto Romagnolo Club Nederland.

Juli 2021 Met trots kondigen wij de verloving aan tussen: Anjo de Lütt Nordlicht en Fortuna Pandora Thoe Spickelhoes

Augustus 2021

Op 29 en 30 augustus 2021 is Donna op bezoek geweest bij Anjo de Lütt Nordlicht. Het was liefde op het eerste gezicht. Anjo is een prachtige lieve familiehond. Hij is goed in apporteren en heeft de titel Duits jeugd kampioen. Zijn vader Sempre Diritto Beppone doet goede zaken met truffelzoeken en zijn moeder Davina vom Söllerweg wordt ingezet als therapiehond voor kinderen met een trauma. Nu moeten we vier weken geduld hebben, dan zal een echo uitwijzen of Donna dragend is.

September 2021

Dinsdag 28 september was het zover, de echo. Toch wel spannend! De echokop erop en gelijk kleine foetussen in beeld. Wat een prachtig gezicht. Kloppende hartjes, kop, staart en poten. Donna is nu 31 dagen drachtig. Rond Halloween verwachten we onze spookjes!

Donna 5 Weken Zwanger

Donna 6 Weken Zwanger

Donna 7 Weken Zwanger

Donna 8 Weken Zwanger

Röntgenfoto

Woensdag 20 oktober is er een röntgenfoto foto gemaakt van Donna haar buik. De dierenarts vroeg nog op hoeveel pups ik hoopte. Ik was al blij met in ieder geval de drie die we op de echo zagen, maar hoopte op vijf, zodat Donna haar pups vijf gezinnen blij zouden kunnen maken. De dierenarts telde er maar liefst zeven! Het wordt een drukke boel, maar we kijken er enorm naar uit om de pups te verwelkomen!.

Geboorte van het Formule 1 nest

Vrijdag 29 oktober kondigde het Formule 1 nest zich aan na 62 dagen dracht. Het was sereen rustig in huis, de jongens naar school en Julian naar zijn werk toen de eerste persweën zich aandiende. Na 45 minuten persen kwam de eerste reu ter wereld om half 12 Donna ontpopte zich direct als zorgzame moeder. Daarna kwamen de pups in rap tempo. De zevende een teefje is om kwart over drie geboren. De totale bevalling had maar vier uur geduurd. De pups hadden allemaal een goede start en Donna deed alles zelf. Wat een mooie en wonderlijke ervaring!

Foto’s: © Mariëlle Vlaar Fotografie