Donna

Donna (Fortuna Pandora Thoe Spickelhoes) is geboren op 6 september 2018. Haar moeder is Pandora (Serena Hind van ‘t Wie Dach Ie) en vader is Nederlands Kampioen Riccio (Tornado Clementina van ‘t Wie Dach Ie).

Donna is gefokt door de familie Van Dijken. Op advies van hen hebben wij gekozen voor Donna, omdat zij het meest stabiele karakter leek te hebben wat goed bij ons gezin zou passen. Donna was als pup al heel open, een hondje dat overal op af stapte en dat doet ze gelukkig nog steeds.

We hebben met haar meerdere gehoorzaamheidscursussen gevolgd bij hondenschool Jottem. Van puppycursus tot en met relaxtegezinshond en altijd was zij enorm werkwillig en behoorde steevast tot de beste van haar klas.

Ik wilde graag met haar sporten. Al vrij snel zijn we begonnen met praktijkspeuren bij speurhondeninstructieschool Noord-Holland, we doen dit met veel plezier. Daarnaast hebben we een beginners cursus Hoopers gevolgd, Donna was daarin zo enthousiast dat ik haar vaak moest afremmen. Toen ze de leeftijd er voor had zijn we begonnen met Agility. Daar worden we allebei super blij van!

In 2019 deden we mee aan de kampioensclubmatch van de LRCN, een gezellige dag en als kers op de taart werd ze beste puppy teef! Daarna hebben we nog een paar shows gelopen met als hoogtepunt de titel jeugdwinster op de kerst/winnershow. Ze werd daar ook beste van de jeugd en mocht zich presenteren in de erering. Wat waren we trots op haar!

Bovenal is Donna een heerlijke gezinshond, door haar enthousiasme brengt ze ons allemaal in beweging, ze is een grote knuffel die in huis heel rustig is. Donna voldoet uiteraard aan alle gezondheidseisen die de LRCN in het fokregelement stelt. Haar uitslagen zijn inzichtelijk op de website van de Raad van Beheer.