Over Ons

Mijn naam is Judith Oud, samen met mijn gezin woon ik in Oosthuizen.

Ik heb altijd al een passie voor dieren gehad en ben thuis opgegroeid met katten, konijnen, een hond en een pony/paard.

Binnen ons eigen gezin wilden we ook graag een hond. Het moest een sportieve gezinshond worden die niet al te moeilijk op te voeden was en niet te groot.

Toevallig tegen een Lagotto Romagnolo aangelopen. We zijn ons erin gaan verdiepen en in 2018 kwam onze droom uit met de komst van Donna (Fortuna Pandora Thoe Spickelhoes)

Ze heeft alle verwachtingen waar gemaakt, een maatje voor de kinderen, mijn man en ik genieten van lange wandelingen en zelf ben ik graag sportief met haar bezig.

Met mijn paard Najade heb ik twee veulens gefokt. Met name met het tweede veulen een merrie, had ik veel succes, ze behaalde het hoogste elite predicaat en werd kampioen op de centrale keuring van Noord-Holland. Ook in de sport behaalde ze vele prijzen. En dat succes smaakt naar meer!

Het leukste van het fokken is de weg er naar toe, eerst moet de beoogde moeder aan alle eisen voldoen en dan een passende partner zoeken. Als alles is gelukt volgt het wachten op de nakomelingen en is het spannend om te zien of ze aan alle verwachtingen voldoen.

Ik denk dat Donna een positieve bijdrage kan leveren aan het ras Lagotto Romagnolo, niet alleen vanwege haar exterieur en mooie gangwerk maar vooral vanwege haar prachtige open karakter en wil om te werken.

Onze kennelnaam is Il Bricconcello, uit het Italiaans vertaald: De Deugniet. En dat zijn ze!

We zullen zien wat de toekomst brengt!

© Mariëlle Vlaar Fotografie